Pedisil Gel en Pedisil-Zilver Ortheses vanaf €9,95 t/m €24,95

Beschrijving: https://rodiq.nl

Orthesiologie is het maken van een een op maat gemaakt siliconen hulpstukje die ontlasting geeft aan het drukpunt op uw voet, b.v. een likdoorn tussen 2 tenen die maar telkens terugkomt; hiervoor maak ik een op maat gemaakte teenspreider met daarin een uitsparing voor de likdoorn. Zo kan ik het terugkeren van de likdoorn uitstellen of voorkomen. De orthese kan zacht, middelhard of hard zijn, dit is afhankelijk van uw klachten. Ortheses kunnen drukontlasthand, regulerend, of druk verdelend zijn. Dit hulpmiddel kan twee verschillende functies vervullen: de ontlastende/ondersteunende functie en een corrigerende functie (tegengaan van krom groeien).

Voor wie: Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten met mooie rechte tenen.  Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen, bunion (knobbels of zwellingen-hallux valgus) en likdoorns komen vaak voor. Met een teenstukje van kunststof, een orthese, kan Rodica Medisch Pedicure heel wat problemen verhelpen of verlichten.

Afwijkingen zoals hamertenen zijn meestal erfelijk, maar verkeerde schoenen kunnen ook leiden tot vergroeiingen en afwijkingen. En met het tellen van de jaren kunnen soms problemen ontstaan door (soms onopgemerkte) slijtage van de voet, die op den duur kan leiden tot bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen.

Als je je bij klachten wendt tot Rodica Medisch Pedicure, dan zal deze eerst de achterliggende oorzaak van de aandoening willen weten. De pijn- en drukplekken op je voet worden onderzocht, evenals de beweeglijkheid van voet en tenen. En de Medisch Pedicure zal het een en ander willen weten van de schoenen waar je op loopt en welke sporten je beoefent. Voetballers en turners bijvoorbeeld hebben sneller last van stijve teengewrichten, door een combinatie van schoen en voetbewegingen.

Tijdsduur behandeling: De tijdsduur hangt af van de complexiteit van de orthese.

Bijzonderheden: Afhankelijk van de klacht word de type silicone uitgekozen.

 

Kijk op https://rodiq.nl/ voor kant en klare Pedisil Gel en Pedisil-Zilver ortheses