Reumatische Voet €40

Beschrijving behandeling: Reumatische Voet

Behandeling door Rodica Medisch Pedicure kan vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van instructie en behandeling. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de medisch pedicure uitkomst bieden.

Waarom: Rodica Medisch Pedicure behandeld klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandel ik huid- en nagelaandoeningen en geef ik preventieve adviezen. Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met de veranderende stand van voet en tenen, het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift en schoenen die niet goed (meer)passen.

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doordat er weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een stand afwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden: verkleuringen, verdikte of juist extreem dunne nagels, brokkelige nagels eeltvorming onder de nagels, ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels).

Voor wie: De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standsveranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicure behandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk.

Rodica Medisch Pedicure kan u ook adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en de keuze van uw schoenen. Indien nodig adviseert de Medisch Pedicure u naar uw huisarts, een specialist en/of een podotherapeut te gaan.

Tijdsduur behandeling: De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Bijzonderheden: het word gewerkt met producten gewonnen op natuurbasis.