Schimmeldiagnostiek €60

Sinds kort heeft Rodica Medisch Pedicure haar aanbod ‘Schimmeldiagnostiek voor de Medisch Pedicure’ ondergebracht bij het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Dit laboratorium is door het RIVM aangewezen als referentielaboratorium voor de mycologie in Nederland. Ik ben aangesloten bij ProVoet, de landelijke organisatie voor de voetverzorging/pedicure, en ben gespecialiseerd in de behandeling van Diabetische voet. Tevens ben ik gecertificeerd via Procert.

Een aantal belangrijke feiten die u moet weten betreffende deze diagnostiek:

1. Het is een nieuwe, snelle en gevoelige test ontwikkeld voor de schimmeldiagnostiek t.b.v. de pedicures. Dit is een moleculaire test (PCR) waarin op DNA niveau gekeken wordt, of de nagel/ huid positief is voor Dermatofieten. Tot nu toe is gevonden dat van alle positieve resultaten 85% dermatofieten zijn.

– Er worden ongeveer 10% meer positieve resultaten gevonden.
– De volledige uitslag is binnen één week bekend. Als/ óf de Dermatofieten PCR, óf het Blancophor preparaat positief is, wordt er altijd een zorgtraject gestart.

2. De kosten van deze diagnostiek zijn € 60,- (€ 45,- laboratoriumkosten en € 15,- administratiekosten).

Wij zijn ervan overtuigd dat u en uw huisarts dit initiatief weet te waarderen en dat wij hiermede voor u als patiënt een aantrekkelijke en veilige optie kunnen bieden in het geval dat u voor een onychomycose conform Rodica Medisch Pedicure-protocol kiest.