Behandeling van eelt €40

Wat is eelt?
Bij eelt is sprake van een opeenhoping van dode epitheelcellen. Vanwege plaatselijke druk of wrijving wordt er vlak onder de bovenste huidlaag steeds nieuwe cellen aangemaakt. Bij eeltvorming zijn dat er meer dan er aan de oppervlakte afsterven, waardoor er een opeenhoping ontstaat. Een dun laagje eelt word ook  ‘functionele eelt’ genoemd.  

Oorzaken van een teveel aan eelt: De vorming van overtollig eelt kan diverse oorzaken hebben. Als je voor je werk bijvoorbeeld veel moet staan, loop je meer risico. En heb je overgewicht, dan hebben je voeten het zwaarder te verduren. Er komt meer druk op te staan, waardoor de kans op eeltvorming groter is. En als je ouder wordt, wordt je huid droger. En bij een droge huid is wederom het risico op overtollig eelt groter. Is bij jou sprake van 1 van deze risicofactoren, besteed dan extra aandacht aan het verzorgen van je voeten.

Schoeisel en sokken: Druk en wrijving door niet goed passende schoenen zijn berucht. Bijvoorbeeld als je schoenen te ruim zitten of een te harde of te dunne onderkant hebben. Ook het dragen van te smalle steunzolen is af te raden, evenals vaak schoenen dragen zonder sokken. En ook het dragen van te kleine sokken kan een oorzaak zijn.

Verkeerde stand van je voeten: Het kan ook zijn dat de stand van je voeten onnatuurlijk is, waardoor er op bepaalde plekken meer druk wordt uitgeoefend dan normaal. Als de eelt het gevolg is van een verkeerde stand van je voeten, dan is het zaak om te kijken of daar iets aan gedaan kan worden, zoals het dragen van aangepast schoeisel.

Klachten: Onder de hiel of de bal van je voet kan de hoeveelheid eelt zich behoorlijk ophopen. Er kunnen daardoor eeltkloven ontstaan, dat zijn diepe groeven die vooral rondom de hiel ontstaan. Als de eeltlaag heel dik wordt, kun je daar pijn of een branderig gevoel krijgen. Als op een klein deel van de huid veel eelt ontstaat, kan een likdoorn of eksteroog ontstaan.

Hoe voorkom je eeltvorming? Je kunt eelt vaak voorkomen door goed voor je voeten te zorgen. Smeer je voeten bijvoorbeeld elke avond in met een vette crème. Dit houdt de huid zacht en voorkomt kloven. Zorg verder voor goed passende schoenen, loop niet te veel op slippers of ander schoeisel met een dunne zool. En door op je gewicht te letten belast je je voeten niet te zwaar.

Tijdsduur behandeling: De eelt treatment duurt ongeveer 30 minuten.

Bijzonderheden: Wij werken met verantwoorde producten op natuurlijke basis.