Specialistische technieken

Rodica Medisch Pedicure

Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid en ben meer op de hoogte van de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan en gewone pedicure. Daarnaast voer ik als medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert Rodica Medisch Pedicure de passende specialistische behandeling uit. Rodica Medisch Pedicure is op de hoogte van de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardig ortheses. Ik bring nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit. Ook ben ik gespecialiseerd in het aanleggen van Medical Taping. En om de nagel te reguleren plaats ik o.a. diverse nagelbeugels.

Rodica Medisch Pedicure is op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als medisch pedicure weet ik wanneer ik door moet verwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.